V & M plus Natuurgeneeskunde

 

Er is er maar één verantwoordelijk voor mijn geluk.....

Dat ben ik zelf!!

Behandelingen

Integrale Lichaamsmassage

Integrale Lichaamsmassage combineert de Oosterse en Westerse massagetechnieken om een massage te kunnen bieden die op dat moment  het beste bij u past. Er wordt naar de totale mens gekeken en niet alleen naar de klacht. Ik genees niet, maar mijn behandelingen bieden ondersteuning bij het genezingsproces en helpen het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Uiteraard stopt u niet met de behandeling welke door uw arts is voorgeschreven!

 • Meridiaanmassage: deze wordt gegeven over de meridianen, welke als een netwerk over het lichaam lopen. Hierbij worden ook acupunctuurpunten gemasseerd.
 • Klassieke massage:  Deze kan bij diverse klachten verlichting geven, denk  bijvoorbeeld aan allerlei spierproblemen, hoofdpijnklachten en stress.
 • Een combinatie van de hierboven beschreven massages.
content image

Chinese voetreflex massage

Chinese Voetreflex is een massage die gebaseerd is op de oude orginele Chinese voertmassageprincipes. De Chinezen passen, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe.

De zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Chinese voetreflex werkt ondersteunend. Het helpt het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. Het vervangt niet de behandeling van uw arts.

Wanneer kiest u voor Chinese voetreflex?

 • Allerlei spijsverteringsproblemen
 • Stress en hoofdpijn klachten
 • Klachten aan spieren en gewrichten
 • Bij steeds terugkerende blaasonstekingen
 • Menstruatieklachten
 • Overgangsklachten
 • Long/ademhalingsproblemen
 • Na narcose
 • Tijdens een vermageringskuur
 • Na infectieziektes zoals bijv. griep

Dit is nog maar een kleine greep uit de klachten waarbij Chinese voetreflex verlichting geeft.

Als u zich afvraagt of Chinese voetreflex iets voor uw klachten kan betekenen kunt u altijd even vrijblijvend contact met mij opnemen.

content image

Emmett Technique

''Twee vingers-één oplossing''  zacht-snel-effectief

Het toepassen van Emmett technieken kan zittend, staand of liggend gebeuren. Direct op de huid of over lichte kleding heen. Een sessie duurt 10 tot 30 minuten. (Combineren met een massage kan natuurlijk ook, dan kan de behandeling uitgebreid worden naar een uur).

Emmett techniek gebruikt de huid als een touchscreen, wat alleen zachte lichte druk nodig heeft. Ik geef, via de omliggende fascia (bindweefsel) een impuls aan spieren en pezen. Het zenuwstelsel leidt de fasciastimulatie naar het brein, waarvandaan corrigerende impulsen worden gegeven aan de rest van het lichaam. Blokkades kunnen zo oplossen, zodat het lichaam in korte tijd het eigen evenwicht hervindt. Klinkt dit ingewikkeld? Kom het maar ervaren!!

Wanneer wordt het toegepast?

 • voor ontspanning bij stress en spanningen
 • vermindering van rug- gewrichts- en/of hoofdpijn en migraine
 • ondersteuning bij stoornissen van gezichtsvermogen en gehoor
 • versoepelen van pijnlijke overbelaste spiergroepen, verwondingen en blessures
 • optimalisering van de ademhaling
 • voorbereiding en begeleiding bij zwangerschap en geboorte
 • versteviging bij blaaszwakte
 • regulatie van de lichaamsfuncties; spijsvertering, lymfedrainage etc.
 • en nog veel meer..... 

Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een helende behandelmethode die het lichaam terug brengt naar een ontspannen, natuurlijke staat van zijn. De kracht van de methode ligt in de zachtheid van de werkwijze. Het lichaam bestaat voor 75% uit water, door het ritmisch in beweging brengen van dit water onstaat een diepe ontspanning. Een van de uitgangspunten van Holistic Pulsing is acceptatie van dat wat er is. Holistic Pulsing nodigt uit om precies te zijn wie je bent.

Holistic Pulsing maakt gebruik van pulsen, mobilisaties, tracties en strechingen. Waar spanning zit wordt de mogelijkheid geboden om deze los te laten. Afvalstoffen komen op deze manier vrij zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten.

Er zijn geen contra-indicaties, Holistic Pulsing is geschikt voor iedereen!

Stoelmassage Shiatsu

Deze behandeling wordt niet door de zorgverzekeraars vergoed.

Wat is Stoelshiatsu?

Stoelshiatsu is een Japanse drukpuntmassage op hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals stress en RSI.

Stoelshiatsu wordt met name op de werkplek gegeven, maar kan ook uitstekend in mijn praktijk gegeven worden. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven en duurt ongeveer 20 minuten. U neemt hiervoor plaats op een speciale stoel.

Massage bij kanker

Als je kanker hebt staat je hele leven op z'n kop. Er is heel veel stress aanwezig. De lichaamsmassage die ik geef is helemaal afgestemd op jou! De behandeling is een zachte aanraking. Een weldaad voor lichaam en geest.

De voetreflex kan ingezet worden om de bijwerkingen van bijvoorbeeld chemotherapie te verminderen. Ook na de chemotherapie is voetreflex inzetbaar om meer energie te krijgen.

Massage voor zwangeren

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in het lichaam. Daarbij kunnen ook allerlei ongemakken onstaan.

Heeft u last van rugpijn, kramp in de benen, maagzuur, bloedarmoede, vocht vasthouden of obstipatie? Chinese voetreflex kan hierbij ondersteuning bieden. Als u andere klachten heeft, vraag me gerust of voetreflex iets voor u kan betekenen.

Via het masseren van uw voeten en onderbenen kan er verlichting van uw zwangerschapsproblemen. Ook kan ik voetreflex inzetten als uw kindje op zich laat wachten; een "overtijdsbehandeling".  Reflexologie is ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Na de bevalling kan een behandeling u sneller helpen weer op krachten te komen en een goede balans terug te vinden.

Ook als u moeite heeft met zwanger worden kan chinese voetreflex misschien iets voor u betekenen.

Bij Carla Huis in 't Veld volgde ik de specialisatie zwangerschapsreflexologie en infertiliteitsreflexologie. (www.zwangerschapsreflexologie.nl)

Ook deze massages worden door zorgverzekeraars vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent.